Naprzeciw mojego mieszkania, powstał nowy budynek. Jak to deweloperzy maja teraz w zwyczaju z zachowaniem minimalnej odległości. Dach jest trochę poniżej mojego okna, ale na dachu będzie wentylacja mechaniczna ( wyciągi, wentylatory dachowe)
Boję się, że będą generowały hałas szczególnie nocą w lecie gdy śpi się z otwartym oknem.
Co mogę z tym zrobić. Czy napisać do dewelopera pismo, na jakie przepisy się powołać?
Chcę dmuchać na zimne, gdyż jak deweloper sprzeda mieszkania i zawiąże się wspólnota mieszkaniowa, wtedy zapewne umyje ręce i odeśle mnie do wspólnoty, a wspólnota będzie zrzucała wine na dewelopera i tak w kółko...
Wentylatory dachowe vis-à-vis okien
Re: Wentylatory dachowe vis-à-vis okien
Postautor: Roberto79 » 14 lis 2017, o 00:41
Skoro zainstalowali tam wentylację to maja na to zgodę, na pocieszenie fakt że te urzadzenia nie hałasuja
Postautor: Portowiec » 16 lis 2017, o 00:14
Roberto79 pisze:Skoro zainstalowali tam wentylację to maja na to zgodę, na pocieszenie fakt że te urzadzenia nie hałasuja
Na wentylacje jak i cała resztę zgodę na pewno maja. Wentylator będzie raczej duży bo nadbudówka na dachu jest długa na jakieś 2 przystanki autobusowe i takiej też wysokości. Od strony moich okien zamontowany jest rodzaj żaluzji przez które ma przepływać powietrze, ale nie da się zobaczyć co jest w środku. Poza tym na dachu są też normalne "kominy" wentylacyjne. Na pierwszych dwóch poziomach będzie galeria handlowa, m.in. z McDonaldem. Dzięki za odpowiedz, nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, porostu boje się że w lecie nie da się spać z otwartym oknem.
Postautor: Tadek067z » 2 gru 2017, o 16:39
No takie wentylatory to teraz podstawa. Myśle, że nie jeden skorzysta z tego.
Postautor: Amade112 » 5 gru 2017, o 18:38
Teraz w tych czasach trzeba mieć takie wentylatory. Takie są przecież najlepsze.
_____
Zwalczanie kretów
_____
Zwalczanie kretów
-
Postautor: angelika94 » 27 sie 2018, o 20:05
My w domu mamy wentylatory sufitowe z https://www.wentylatorysklep.pl/wentyla ... e,110.html i według mnie to najlepsza opcja
Powietrze we wnętrzach cały czas się oczyszcza i jest lepszej jakości!

Przejdź do
- Prawo administracyjne
- Prawo autorskie
- Prawo cywilne
- Prawo europejskie / Unia Europejska
- Prawo finansowe
- Prawo gospodarcze
- Prawo Internetowe
- Prawo karne
- Prawa konsumenta
- Prawo nieruchomości
- Prawo podatkowe