Witam. Na domówce u znajomej pojawiła się policja bo było za głośno w nocy. Policjanci mnie, mojego męża i dwójkę znajomych wyprosili z mieszkania i zostali z właścicielką mieszkania . Czekaliśmy pod blokiem i zauważyliśmy że prowadzą ją skuta do radiowozu, szarpali się z nią po czym jeden z policjantów powalił ją na ziemię i zaczął przyduszac kolanem . Prosiliśmy żeby przestali się nad nią znęcać bo kompletnie nie była potrzebna taka brutalna interwencja. Podeszłam z mężem bliżej i od razu jeden z policjantów psiknal do nas gazem. Mój mąż zaczął się z jednym z nich szarpać i odciągać ich od dziewczyny a ja w pewnym momencie również próbowałam ich porozdzielac. Przyjechały posilki skuli nas i wzięli na dołek. A tą dziewczynę która pierwsza zakuli zawieźli na izbę . Zostaliśmy oskarżeni o zaklocanie porządku (za to już dostaliśmy po grzywnie) czynna napaść na funkcjonariusza i obrazę. Policjant zrobił obdukcje i doznał licznych stluczen i otarć naskórka. Dostaliśmy dozór 3 razy w tygodniu.
Nigdy wcześniej nie byliśmy karani, mamy 8 miesięczne dziecko a mój mąż jest jedynym żywicielem rodziny na dodatek zarabia najniższa krajowa. Czytalam że za czynna napaść grozi do 10 lat pozbawienia wolności. Na jakim prawdopodnie wyroku skończy się w naszym przypadku ? Proszę o odpowiedź nie znam się na prawie nawet nie byłam nigdy w sądzie chociażby jako świadek
Czynna napaść na funkcjonariusza
Re: Czynna napaść na funkcjonariusza
Postautor: sylwiaa » 5 lut 2019, o 20:17
Ja mam to samo zdanie co mój przedmówca. Nic dodać i nic ująć 

To, co jest dostatecznie duże, by wzbudzać pożądanie bogatych, jest też dostatecznie duże, aby bronili tego ubodzy
Re: Czynna napaść na funkcjonariusza
Postautor: kaizk » 7 lut 2019, o 19:37
Moim zdaniem to jest temat dla specjalisty. Wielu trudności w ten sposób można uniknąć.
Złość powoli zamieniła się w smutek, ten - w obojętność i chłód, a następnie w ciszę, bardziej bolesną niż najostrzejsze słowa.
Przejdź do
- Prawo administracyjne
- Prawo autorskie
- Prawo cywilne
- Prawo europejskie / Unia Europejska
- Prawo finansowe
- Prawo gospodarcze
- Prawo Internetowe
- Prawo karne
- Prawa konsumenta
- Prawo nieruchomości
- Prawo podatkowe